Обзор е разположен на равни разстояние между Бургас и Варна, като пътя до Бяла е само 6 километра на юг.
Обзор е селище, което е сред най-старите на българското Черноморие. В древността селището е било наречено Навлохос, а в по-късни времена се е наричало Хелиополис, което в превод е град на слънцето. Когато Рим е бил васал на тези земи тук е построен храм на римското божество Юпитер и крепост, която в средновековието влиза във владение на болярина Карвун и е станала известна сред българите под името Козяк. Днес в парка на вече съвременния град могат да се видят изложените останки от колони, статуи и крепители останали от храма на Юпитер.

Обзор курорт на морето, който има около 7 километра плажна ивица. Посетителите и за почивка в Обзор ще открият множество хотели в Обзор, но също така ще откриете и квартири работещи на хотелски начала. Храненето в града също е подсигурено изключително добре от крайбрежни ресторантчета и заведения за бързо хранене.

 

Температурата в района на Обзор достига 31°C в летния сезон, а през зимния спада до 5°C. Температурата на водата в Обзор се задържа между 20°C и 25°C цели 7 месеца в годината, което предоставя възможност за дълъг и приятен сезон за туристите решили да прекарат прекрасна почивка в хотелите на Обзор.

Оформянето на Обзор в близките години като известна и често предпочитана дестинация за почивка, а строителството на кокетни малки хотели в Обзор, несъмнено подпомагат за разнообразието в избора на хотел в Обзор, а наличието на конкуренция гарантира по-високо качество на услугите предлагани на избралите почивка различните хотели в Обзор.

Обзор има хилядолетна история и изключително богато историческо наследство от останало от заселващите го преди векове римляни, гърци и от времето на владичеството на турската империя което представлява изключителен интерес а туристите заинтересувани от историята.

Back to top button
error: Content is protected !!