Туризъм

Какво да видите с почивка и настаняване на хотел в Пампорово

Курортът Пампорово е един от малкото с популярност на елитен ски курорт в страната. Той може да предложи уникални забавления, неповторима природна атмосфера и всичко това придружено от чудесни възможности за настаняване в хотели Пампорово.

За любителите на омайни природни красоти, както и за почитателите на културни забележителности, Пампорово предлага изобилие и разкош.

На това място всеки гост може да се наслади на пълноценна почивка, съпроводена с незабравими изживявания. Куп културни и исторически места, които могат да се обходят в околността. Редица зимни спортове, включително еко туризъм, планинарство, скално катерене и други.

За всички, които разполагат с няколко свободни дни, предвидени за отмора, уикенд без планове и малка щипка желание за новости, красоти и невиждани места, то Пампорово е чудесно място.

В курорта има възможности за луксозно настанявания в хотели Пампорово, а времето прекарано на едно такова място, запечатва у всеки незабравими спомени.

Интересни места за разглеждане в и около Пампорово са: Бачковския манастир, Гела, Широка Лъка, Стойките, Бачково, Смилян, Солища, Асенова крепост. За поклонниците на планинарство и еко туризъм интересни ще са пешеходни маршрути до Чудните мостове, Чепеларе и Смоленските езера.

Така на тръгване на път добре е да имате план, който да включва посещения на поне няколко обекта. Интересни могат да са идеите за:

Обиколка на град Смолян с посещение на Агушевия конак, до Могилица. На това място не е за изпускане един от най-известните – Ахъчелебийския войвода Салих ага.

Ако стигнете до Рожен, не забравяйте да се разходите из обсерваторията. Това е първата Национална астрономическа обсерватория и се смята за най-големият комплекс по научна астрофизика за цяла Югоизточна Европа. Води се като звено към Института по астрономия на Българската академия на науките.

На връх Снежанка в Родопите се намира националната телевизионна кула. Разположена на цели 15 км. от град Смолян, нейната височина достига 1926 м. и е най-големият за региона на курорт Пампорово и Букова планина.

Посещението на град Смолян може да е свързано и с поклонение в храм Св. Висарион Смолянски. Намира се на самия център и е втори по големина в страната.

Агушевите конаци са друга не по-малко впечатляваща забележителност. С престои и отсядане в хотели Пампорово, не пропускайте да разгледате и нея. Тя представлява уникален феодално-аристократичен и архитектурен ансамбъл, който е единствени по рода си на целия Балканския полуостров.

Интерес в околността на Пампорово представляват още регионалния исторически музей „Стою Шишков“, в който се съхраняват богатствата от различни исторически периоди.

Интересна е и Момчиловата крепост, която е първият социализиран археологически обект и единствена по рода си.

Крепостта Пеприкон, където се пазят останки от древно тракийско светилище.

В Средните Родопи се намира и прочутата Кръстова гора. Всичко това и още много впечатляващи места и обекти може да видите, ако отседнете в хотел на Пампорово и изкарате една приказна ваканция със семейство и приятели.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!