Туризъм

8 топ неща, които да правите на почивка във Варна

Малко са хората в България, които не знаят почти нищо за морската столица Варна. И дори минавайки само за малко от там, добра идея ще бъде ако намерите време, да спрете и да разгледате красотите на този голям български морски град.

За почивка на Варна или кратък престои направете предварително резервация, Изберете от хотели Варна онлайн и си осигурете максимален комфорт, от който се нуждаете виж тук.

Морската столица на страната предлага многообразието от природни, културно-исторически, археологически забележителности и паметници. Интересни места за обхождане, градини, музеи и т.н.

Безспорно само няколко часа във Варна няма да са достатъчни да успеете да обходите и една трета от всичко, но дори малката щипка морално удовлетворен и изпълнен с познания, красота и радост, ще е достатъчна да докосне сърцето на всеки.

Морската градина на Варна – не е случайност факта, че смята тя е един от символите на града. С разходка из алеите й, приказната картина ще се разгърне като жива. На фона на цялата тази растителност и свят богат на всякакви животински видове се създава силният и осъзнат образ.

Алпинеумът – това е едно от малкото места, където в горещите летни дни, всеки гост на Варна може да се скрие. Мястото е прохладно и изключително приятно място. Такова очарова с декоративно осветление и ефектни сенки. В него минават неповторими и красиви забележителни места. Сред запомнящите се са: „Мостчето на желанията“ и „Мостчето на въздишките“.

Делфинариума на Варна – това е единственият по рода си делфинариум на Балканите. Той радва малки и големи, български и чуждестранни посетители. В него спектаклите нямат край, а интереса не секва, без значение, колко пъти може да го посетите.

Ако след такава разходка вече сте уморени или търсите малко сянка и студена напитка, то не пропускайте да посетите някое от множеството заведения Варна. С такива е осяна цялата Крайбрежна алея, както и центъра и покрайнините на града.

Народна астрономическа обсерватория и планетариум „Николай Коперник“ – дават възможност за съзерцание на звездите и Космоса. Тя е оборудвана с модерна техника.

Терариумът във Варна – разполага с над 120 екзотични риби, птици, дребни бозайници, влечуги и земноводни.

Екзотичният парк на Варна – предлага изобилие от българска растителност, фауна и някои редки видове. В него могат да се видят още всякакви: жаби, костенурки, змии, гущери, смок, тарантули, пепелянка, скорпиони, хамелеони, крокодили, варан, игуана и други.

Крайбрежна алея – няма как да оставим именно нея без нужното внимание. Разходете се сутрин рано или при залез-слънце и разберете, защо още трябва да посетите Варна.

Отрупан с прекрасните хотели Варна, градът впечатляваща и с множество заведения Варна, пицарии, ресторанти, задоволяващи всеки специален вкус и задоволявайки всеки каприз.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!