Туризъм

Избор на хотели във Варна и нуждата от консиерж услуги

За да улесним избора на тези от вас, на които предстои пътуване или почивка във Варна, на тези, на които често се налага да отсядат в хотели и за всички останали, които проявяват интерес и любопитство, ето и някои важни термини и характеристики в областта на туризма.

Сред сравнително новите названия в хотелско обслужване е „консиерж”.

Това във високо ниво на обслужване, което представя комплексно обслужване от страна на персонала на конкретен изискан хотел спрямо неговите гости. За наемане на стаи или апартамент в хотел София, изискване от подобен род не е просто прищявка, а необходимост, от която всеки има нужда. Думата произхожда от френския език и конкретно в буквалния си превод означава „портиер”.

За значение към наименованието днес се добавя и отговорност, усещане за лукс, голямо удобство или комплекса от неща, които се предлагат в хотели, на територията на цялата страна. Въпреки това и независимо от визитата на посещение всеки гост търси комфорт и удобства.

Историята на консиерж услуги е поставила своите основи още по време на Ренесанса в Европа. Днес в него се съчетават иновативни идеи, целящи да се задоволят най-високите очаквания и нужди удобства и лукс на елита и аристократичното общество.

Някога, когато се зародил този вид услуги през XX век, наеманите лица не са били част от персонал, а такива на независими договори.

Сега хотели предлагащи консиерж услуги представляват страхотен начин за създаване на по-голямо удобство и начин всеки сам да се възползва от максимума от предимствата на избрания хотел, който може да видите тук.

Конкретно за Консиерж услугите това са персоналът, които предоставя 24 часа в денонощието обслужване, откликва на нужната от помощ, съдействие за реализиране на желания и идеи, както и достъп до информация.

Към консиерж услугите могат да се отнесат резервации в SPA процедури, запазване на места в ресторанти, съдействие за дейности извън границите на хотела. Наред с тях може гостите да получат и информация около най-подходящи екскурзии или друг тип дейности, които разнообразяват и забавляват в зависимост от предпочитания.

В някои хотели във Варна и други по-големи градове на страната, могат да се получат специални пакети за гостите, предлагащи възможности, приоритетни резервации, експресно обслужване, различни екстри, посветени, с цел приятното изкарване по време на престоя.

Идеята на този вид обслужване е да достави максимални нива на удоволствие на гостите и по време на целия престой.

В плануване почивката  във Варна, всеки може да придаде необичаен привкус от стил, екзотика и класа по време на престоя си, да съчетае деловите ангажименти с релаксиращи и приятни дейности и всичко това да разтовари от пътуването и да достави големи дози наслада.

Покажи още

Свързани статии

Back to top button
error: Content is protected !!